sobota, 19 września 2015

SZTUCZKA - Gdynia, ul. Antoniego Abrahama 40

Chef - Rafał Wałęsa 



Tatar wołowy / carpaccio wołowe / słonina / chrupek z boczku / cebula / korniszon - 6/6


Sadzone jajko zielononóżki / risotto grzybowe / kurki / surowa pieczarka /
masło z natki pietruszki - 6/6


Pierś z kaczki / chlebowe kluski / koper włoski / żel z pomarańczy / sos z palonego masła /
szałwia - 6/6


Polędwica z jelenia / ziemniaki z ogniska / ganache z gorzkiej czekolady / maliny /
piklowany burak / marchew - 6/6


Sernik earl grey / duszone morele / sorbet ice tea - 6/6


Torcik z gorzkiej czekolady / mus z palonej białej czekolady / lody z białej czekolady /
wiśnie - 6/6


OGÓŁEM - 6/6





DYM NA WODZIE - Ustka, ul. Chopina 9

Chef - Rafał Niewiarowski 



Tatar z dzikiej troci bałtyckiej, kawior z pstrąga w kisielu ze szczawiu, piklowane palone cebulki,
puder z palonego pora, emulsja szczypiorkowa - 6/6


Krem ze świeżych pomidorów, quinelle z bitej śmietany, emulsja szczypiorkowa - 6/6


Turbot na maśle, pure pietruszkowo-selerowe, groszek na maśle, jus z pieczonych ogonów wołowych, sałatka z marchwi i roszponki - 6/6


Policzek wołowy, kaszotto z kurkami i bobem, maślanka, emulsja szczypiorkowa - 6/6


Pierogi z koźliną, consomme z palonego ziemniaka, sałata szparagowa w maśle z musztardą francuską - 6/6


"Płynące" ciasteczko czekoladowe z sosem krówkowym z krówek z kawiarni "Mistral", owoce - 6/6


 OGÓŁEM - 6/6

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz